Saturday, Jul 20th

Last update10:07:00 AM GMT

Kunstenares Charlene van den Eng overhandigt eigen schilderij aan Zakenvrouw van het Noorden

Traditiegetrouw krijgt ook dit jaar de winnares van de Zakenvrouw van het Noorden verkiezing een bijzondere prijs mee naar huis. Kunstenares Charlene van den Eng stelt een schilderij van eigen hand beschikbaar en zal deze in hoogsteigen persoon aan de winnende zakenvrouw overhandigen tijdens het Women In Business event op 30 oktober in Martiniplaza.

De uitgesproken portretten van Charlene maken, door het grote formaat en de gekozen stand van het hoofd, meteen indruk op de toeschouwer. De olieverf wordt met paletmessen en met sterke snede opgebracht. Het kleurgebruik is zeer helder en krachtig. Ze wordt geïnspireerd door mensen en hun uitdrukkingen en heeft zich in de loop der jaren een schilderstijl eigen gemaakt die van het doek afspat.

Vanuit haar mode- en design-achtergrond heeft Charlene leren denken vanuit thematiek en kleurgevoel. Charlene heeft gestudeerd aan een aantal belangrijke textielopleidingen, waaronder ook het Amsterdam Art/Fashion Instituut (AMFI). Ze is lid van de Gooische Kunstkring en haar werk wordt internationaal geëxposeerd en verkocht door verschillende galeries. In 2009 heeft ze haar Amerikaanse debuut gemaakt in het beroemde Art District ‘The Pearl’ in Portland Oregon, USA.

Dit jaar vindt de zevende editie van Women in Business plaats op 30 oktober. Het is een informatief netwerkevenement waarbij op onderhoudende wijze aandacht wordt besteed aan de positie van vrouwen binnen het bedrijfsleven en aan de positieve beeldvorming rond het begrip ‘diversiteit’ in het algemeen.

Dit evenement wordt gesponsord  door onder andere Kamer van Koophandel, VNO-NCW Noord, De Haan Advocaten & Notarissen, Management Facilities Group en Talent Performance. Ambassadeurs van deze prijs zijn Alice Wösten en Suzan Wierenga.

You are here