Saturday, Jul 20th

Last update10:07:00 AM GMT

WIB 2008

Women in Business is een jaarlijks terugkerend netwerk evenement dat vorig jaar plaatsvond op dinsdag 28 oktober 2008 in Martiniplaza te Groningen.

Women in Business 2008 stond in het teken van de vraag: "Waar ligt jouw kracht?" Tijdens de bijeenkomst kwamen vrouwelijke zakenvrouwen aan het woord die vertelden waar hun kracht lag, waar zij kracht uit putten en hoe zij dit overdragen aan de maatschappij. De winnares van de verkiezing van afgelopen jaar, Alice Wösten-Kreeft vertelde over haar bijzondere jaar als winnares van deze verkiezing en haar rol als ambassadeur van het Women in Business evenement.

Hoofdspreker van de avond was Lucia Rijker. Als kickbokser was Lucia Rijker jarenlang ongenaakbaar. Nog nooit heeft zij een profwedstrijd in het kickboksen verloren. Natuurlijk heeft een flinke portie fysiek vermogen daaraan bijgedragen, maar het meeste dat Rijker in haar leven heeft bereikt, putte zij uit pure mentale kracht. Tijdens de avond vertelde zij haar inspirerende verhaal.

De avond werd begeleid door dagvoorzitter Hanneke Kappen. Als presentatrice, zangeres en columniste heeft zij een zeer uitgebreide CV en veel ervaring op het gebied van dagvoorzitterschap, bij uiteenlopende gelegenheden. Zelf ook een zakenvrouw zijnde, was Kappen een uitstekende host.

Naast een aantal sprekers werd het evenement uiteraard ook geweid aan de uitreiking van de prijs: "Zakenvrouw van het Noorden 2008". Na een intensief en grondig beoordelingsproces van vele geschikte kandidates werden tijdens de avond de drie overgebleven kanshebsters aan het publiek voorgesteld. Duidelijk werd dat deze drie genomineerden allen een inspiratie zijn voor hun omgeving en vakkundige zakenvrouwen zijn met een duidelijke boodschap, visie en mening.

De genomineerden van de verkiezing waren Renske Bos van Bos & Bos Catering, Alfride Groenewold van Area Reiniging en Manon Copini van ING Bank. Door een vakkundige jury en door het publiek werd de winnares van de verkiezing "Zakenvrouw van het Noorden 2008" bekend gemaakt. Het publiek kon tijdens de avond stemmen op haar favoriete kandidaat. De jurystemmen gelden 60% en het publiek had 40% inspraak op de verkiezing. Renske Bos van Bos & Bos Catering was de trotse winnares van de felbegeerde titel "Zakenvrouw van het Noorden 2008".
You are here