Saturday, Jul 20th

Last update10:07:00 AM GMT

WIB 2009

Women in Business is een jaarlijks terugkerend netwerk evenement dat plaatsvond op dinsdag 13 oktober 2009 in Martiniplaza te Groningen.

Women in Business 2009 stond in het teken van de vraag: "Bent u een happy worker?" Tijdens de bijeenkomst kwamen vrouwelijke zakenvrouwen aan het woord die vertelden hoe plezier in je werk kan leiden tot succes. De winnares van de verkiezing van afgelopen jaar, Renske Bos van Bos&Bos Catering vertelde over haar bijzondere jaar als winnares van deze verkiezing en haar rol als ambassadeur van het Women in Business evenement.

Hoofdspreker van de avond was Yolanda Eijgenstein. Zij richtte op 24-jarige leeftijd haar eerste eigen bedrijf "Wie Mailt Wat?" op. In 1997 werd zij gekozen tot ‘Zakenvrouw van het Jaar’ en eind 1998 schreef ze de management bestseller ‘Happy Worker’. Momenteel is ze zeer actief met haar eigen communicatie- en adviesbureau ‘Why Company’. Yolanda is van vele markten thuis. Ze heeft een scherp oog voor goede menselijke verhoudingen en haar motto is: kijk, luister, stel vragen, oordeel niet meteen en heb oprechte interesse in je collega's, klanten en in jezelf. Kortom, een krachtige vrouw met een inspirerend verhaal.

De avond werd begeleid door dagvoorzitter Esther Raats - Coster. Binnen het bedrijf Bandridge werkt Esther zich op tot eigenaar en bouwt het bedrijf uit tot een bloeiende internationale onderneming. Dit succes bracht haar in 2006 de titel ‘Zakenvrouw van het Jaar’. Momenteel zet Esther zich in als directeur van ‘Talent naar de Top’. Deze stichting heeft het doel de overheid, het bedrijfsleven en vrouwen zelf te stimuleren op structurele basis meer diversiteit aan de top te krijgen.

Naast een aantal sprekers werd het evenement uiteraard ook geweid aan de uitreiking van de prijs: "Zakenvrouw van het Noorden 2009". De onderscheiding is bedoeld als waardering voor een vrouw die zich heeft bewezen in het Noordelijke bedrijfsleven en die volgens de jury als voorbeeld kan fungeren voor andere vrouwen die succes in het bedrijfsleven nastreven. De meeste stemmen (jury voor 60% en het publiek 40%) gingen naar Nelleke Mulder van Image & Styling uit Sneek. De Friezin liet haar concurrenten Femke Spiering uit Hoogeveen van ZorgZaak en Xandra Groenewold uit Groningen van Pro-Time achter zich. Mulder (51) is de eigenaar van Image & Styling, een bedrijf dat adviezen verstrekt aan zowel mannen als vrouwen op het gebied van kleur en kleding, helpt bij personal shoppen en metamorfoses verzorgt. De onderscheiding is bedoeld als waardering voor een vrouw die zich heeft bewezen in het Noordelijke bedrijfsleven en die volgens de jury als voorbeeld kan fungeren voor andere vrouwen die succes in het bedrijfsleven nastreven.

Hoofdsponsor van Women in Business was HanzeConnect. Zij benadrukken middels dit sponsorschap dat zij betrokken zijn bij de professionele ontwikkeling van vrouwen. Dit blijkt ook uit het feit dat de meerderheid van hun cursisten en medewerkers vrouw is. Bovendien is HanzeConnect ambassadeursbedrijf van het project ‘Alle talenten benutten’ van Enova.

De vierde editie van Women in Business was een groot succes. Ruim achthonderd bezoekers kwamen de spannende race tussen de drie genomineerden van Zakenvrouw van het Noorden op de voet volgen.
You are here