Saturday, Jul 20th

Last update10:07:00 AM GMT

WIB 2010

Women in Business is een jaarlijks terugkerend netwerk evenement dat plaatsvond op dinsdag 19 oktober 2010 in Martiniplaza te Groningen. Het thema van het vijfde Women in Business event was: vrouwen zetten door. Dit thema is afgeleid van het boek ‘Sophie zet door’ geschreven door Birgit Donker die tevens spreker was op het event. Het boek ‘Sophie zet door’ is het quasi dagboek van een vrouw aan de top van een groot bedrijf.

De avond werd geopend door een sensationeel optreden van de dansgroep XViBE. XViBE is een Urban dansgroep afkomstig van The Underground DanceClass uit Groningen. De groep is bekend geworden door het RTL programma Holland’s Got Talent. De groep combineerde verschillende dansstijlen zoals breakdance, hip hop en funk in één sensationeel optreden. Dit alles met een humoristisch trekje.

De avond werd begeleid door dagvoorzitter Jacques d’Ancona. Jacques d’Ancona is een zeer ervaren journalist en recensent, gespecialiseerd in het wijde gebied tussen cabaret, musical, entertainment en toneel. D’Ancona is begonnen bij diverse kranten en is later overgestapt naar Het Dagblad van het Noorden. Daarnaast verschijnt hij regelmatig op de Groningse regionale radio- en televisiezender RTV Noord. D’Ancona weet hoe hij met zijn brede kennis zijn kritieken altijd uniek te beantwoorden en dat heeft hij laten zien tijdens Women in Business 2010. Kortom de perfecte dagvoorzitter voor het toonaangevende evenement Women in Business.

Tijdens het evenement kwamen verschillende zakenvrouwen aan het woord om de vrouwen te inspireren met hun eigen ervaringen. De winnares van vorig jaar, Nelleke Mulder, heeft ook haar ervaringen als ‘Zakenvrouw van het Noorden 2009’ met het publiek gedeeld. Nelleke Mulder is directeur eigenaar van het gelijknamige Image & Styling in Sneek, een bedrijf dat adviezen verstrekt aan zowel mannen als vrouwen op het gebied van kleur en kleding. Ze vertelde over haar bijzondere jaar als winnares van deze verkiezing en haar rol als ambassadeur.

Hoofdspreker van de avond was Birgit Donker. Zoals eerder genoemd is zij de schrijfster van het boek ‘Sophie zet door’ , waar de thema van de avond is afgeleid. Birgit Donker werd in 2006 de eerste vrouw die leiding gaf aan een landelijke krant en heeft daarmee bewezen dat het hoofdredacteurschap niet per definitie is weggelegd voor een sigaarrokende grijze man. Recentelijk legde Birgit Donker het hoofdredacteurschap naast zich neer, maar ze is als redacteur nog steeds verbonden aan haar grote liefde, het NRC handelsblad. Na een zeer inspirerend verhaal over succesvolle vrouwen met thema ‘van parelketting tot netpanty’ eindigde Donker met de slogan: ‘ Vrouwen aan de top, daar heb je wat aan!’.

Naast de spreeksters van de avond werd het evenement uiteraard ook geweid aan de uitreiking van de prijs: ‘’Zakenvrouw van het Noorden 2010’’ .  De felbegeerde onderscheiding is bedoeld als waardering voor een krachtige vrouw die zich heeft bewezen in het Noordelijke bedrijfsleven en die volgens de jury als voorbeeld kan fungeren voor andere vrouwen die succes in het bedrijfsleven nastreven. Na een uitvoerig beraad door de deskundige jury onder leiding van Karin Orsel werd de winnares bekend gemaakt.

De prijs ‘Zakenvrouw van het Noorden 2010’ ging naar Anne Christine Dreue. Zij is directeur van het bedrijf Dutch Flight Academy in Eelde. De winnares liet haar concurrenten Diana Monissen van De Friesland Zorgverzekeraar en Jitske Beukema van Research Drive Groningen achter zich. Anne-Christine Dreue is haar bedrijf begonnen met zeven studenten en vier vliegtuigen. Nu heeft haar bedrijf onder andere circa honderd studenten, dertien vliegtuigen en twee simulators. Kortom DE Zakenvrouw van het Noorden 2010!

De vijfde editie van Women in Business was een groot succes.

Lees meer over de sprekers van Women in Business 2010 >>

You are here