Saturday, Jul 20th

Last update10:07:00 AM GMT

WIB 2011

Women in Business is een jaarlijks terugkerend netwerk evenement dat vorig jaar plaatsvond op dinsdag 11 oktober 2011 in Martiniplaza te Groningen. De zesde editie stond in het teken van vrouwen aan de top die belangrijke keuzes hebben gemaakt om hun doel te bereiken. De spreker van de avond was Femke Halsema. Zij vertelde deze avond over het lef om keuzes te maken.

De avond werd geopend door een muzikaal optreden van het Prins Claus Conservatorium. Het Prins Claus Conservatorium is onderdeel van Hanzehogeschool Groningen.

De dagvoorzitter van deze avond was Pascale Luyks, zij praatte vakkundig de avond aaneen. Pascale Luyks is bekend als nieuwslezeres van RTL 4 Ontbijtnieuws en RTL-Z nieuws. Daarnaast is zij werkzaam geweest bij meerdere programma's als presentatrice. Vandaag de dag houdt ze zich, naast het presenteren, bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid in de vorm van Green Life 4 You; van windmolens en zonnepanelen tot groene gadgets.

De winnares van vorig jaar, Anne - Christine Dreue, heeft deze avond ook haar ervaringen als 'Zakenvrouw van het Noorden 2010' met het publiek gedeeld. Anne – Christine Dreue is directeur van de Dutch Flight Academy in Eelde. Volgens haar is succesvol ondernemerschap gebaseerd op pijlers, waaronder 'enthousiasme', 'bevlogenheid' en 'onderscheidend zijn'. 'Denken in oplossingen en niet in problemen is ook een sleutel tot succes', aldus Dreue, waarmee ze misschien ook in één zin een treffende omschrijving gaf van de mentaliteit van de nieuwe generatie noordelijke zakenvrouwen die is aangetreden.

Hoofdspreker van de avond was oud-Groen Links fractievoorzitter Femke Halsema. Zij vertelde hoe zij het had ervaren om zowel politiek actief te blijven als moeder te worden. 'Er was een stille veronderstelling dat ik geen fractievoorzitter zou kunnen blijven als ik ook moeder zou worden' Aldus Halsema. 'Veel vrouwen in Nederland lijden door de dubbele belastingen en de schuldgevoelens'. 'Onze vrije keuzes worden ingeperkt en bij vrouwen extra ingeperkt doordat ze vrouw zijn', aldus Halsema

Naast de spreeksters van de avond werd het evenement uiteraard ook geweid aan de uitreiking van de prijs: ''Zakenvrouw van het Noorden 2011'' . De felbegeerde onderscheiding is bedoeld als waardering voor een krachtige vrouw die zich heeft bewezen in het Noordelijke bedrijfsleven en die volgens de jury als voorbeeld kan fungeren voor andere vrouwen die succes in het bedrijfsleven nastreven. Na een uitvoerig beraad door de deskundige jury onder leiding van Karin Orsel werd de winnares bekend gemaakt.

De prijs 'Zakenvrouw van het Noorden 2011' ging naar Suzan Wierenga. Zij is directeur en mede-eigenaar van KAW architecten. Zij won de titel nipt, in een strijd die ze voerde met de andere twee genomineerde zakenvrouwen, Roelie Lubbers, directeur van de vestiging BDO in Emmen, en Trudie Timmerman – Wildeboer, eigenaresse van ondernemingen op het gebied van LED verlichting in Leeuwarden. Suzan Wieringa is moeder van drie kinderen. Zij besloot in 2004, op 30-jarige leeftijd, een kwart van de aandelen van het bedrijf waar ze tot dat moment in loondienst was over te nemen, en is nu directielid en partner. Volgens Karin Orsel is Suzan Wieringa een zakenvrouw 'met lef en visie'. Kortom DE Zakenvrouw van het Noorden 2011

Lees meer over de sprekers van Women in Business 2011 >>

You are here